Deze heerlijke crostini met De Fryske, uienjam, vijgen en verse tijm ziet er geweldig uit en is helemaal niet moeilijk om te maken. Serveer de crostini bijvoorbeeld bij de borrel of als voorgerecht.

Ingrediënten

  • Stokbrood (om af te bakken)
  • De Fryske
  • Vijgen
  • Verse tijm
  • Olijfolie
  • Uienjam

Voor de uienjam:

  • 4 rode uien
  • 50 gr suiker
  • 1 tl chilipeper
  • 2 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 50 ml Balsamicoazijn
  • 1 el Olijfolie

Bereidingswijze

1. Maak de uienjam. Snijd de uien in dunne halve ringen. Verhit de olie in de pan en bak de uien met de chilipeper, kruidnagels en het kaneelstokje 25 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Voeg de balsamicoazijn toe en roer de suiker erdoor. Breng het mengsel aan de kook en laat het circa 10 min. zachtjes koken tot een grove jam. Laat de jam afkoelen en verwijder de kruidnagels en het kaneelstokje.

2. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Snijd het stokbrood in sneetjes van ca. 1,5 cm dik. Bestrijk de sneetjes aan beide kanten met een beetje olijfolie. Rooster de sneetjes vlak onder hete grill in ca. 5 minuten goudbruin, halverwege keren.

3. Laat de sneetjes brood/crostini’s afkoelen. Was in de tussentijd de vijgen en snij de vijgen in plakjes. Snij in elk plakje een snee tot aan het midden.

4. Nu kun je de crostini’s beleggen. Begin met een plakje De Fryske. Doe hier vervolgens uien jam op. Maak de crostini af door het plakje vijg met een halve draai op de crostini te leggen en strooi er verse tijm overheen.

Tip: wanneer je uienjam over hebt is deze ook heerlijk bij een gewone boterham met De Fryske.