Proef de heerlijk romige natuurgerijpte kazen van De Fryske! Onze duurzame kaas is liefdevoller voor koeien, vriendelijker voor weidevogels en eerlijker voor boeren. Ze zijn verkrijgbaar in de leeftijden jong belegen, belegen, oud en overjarig. Hele kazen, losse stukken, cadeau kaaspakketten en borrelpakketten, je vindt ze allemaal in onze kaaswinkel. Kies je voor gemak, abonneer je dan op kaaspost. Elke 2 of 4 weken jouw favoriete duurzame kaas in de brievenbus. Ook voor de handige accessoires zoals de gewilde Fryske kaasschaaf of het populaire Fryske kaasplankje kun je terecht in de webshop. Al onze kazen geschikt voor vegetariërsen vrij van E-nummers.

Wil je jezelf of iemand anders verwennen met een duurzaam cadeau, wat ook nog eens erg lekker is? Wij hebben een aantal leuke pakketten voor je samengesteld. Natuurlijk met onze eigen Fryske kaas, Fryske accessoires, maar ook met Fryske droge worst, Âlde Fryske kaassticks, bier van Kâld Kletske of Brouwdok en een speciale kruidenkaas van Schiermonnikoog (Van Schier).

Boven de 50 euro gratis verzending. Onze producten worden meerdere werkdagen in de week verpakt en verzonden.

Aanbiedingen

proefpakketten

Onze verschillende leeftijden

Nog meer De Fryske

Voor elke gelegenheid

De Fryske kaas is er voor elke gelegenheid. Onze romige kazen vol smaak gaan perfect samen met een heerlijke wijn of speciaal biertje. Je belegt er je lekkerste broodjes mee, maar ook het simpele bammetje met alleen kaas wordt een heerlijke smaakbeleving.

Of wat dacht je van een voorgerecht met Fryske Stokâlde kaas over je carpaccio of een heerlijke ui-kaas soep. Ook de lekkerste maaltijden bereidt je met Fryske kaas. Geraspt over je favoriete pastarecept of over de groente. De kaasfondue wordt een werkelijke smaaksensatie met Fryske kaas. Zo kunnen we nog wel even doorgaan, maar laat deze ideeën je vooral op weghelpen en laat je creativiteit de vrije loop! Wil je maandelijks recepten ontvangen? Meld je dan aan voor De Fryske nieuwsbrief.

Prijswinnende kaas

Onze kazen zijn bekroond met een aantal prestigieuze prijzen in de kaaswereld:

  • Stokâlde Fryske: SUPER GOLD bij World Cheese Awards 2019 en de Gouden Award bij het Concours International de Lyon in 2021.
  • Âlde Fryske: SUPER GOLD bij de World Cheese Awards 2022 en is daarmee 3e van alle Goudse kazen ter wereld!
  • Belegere Fryske: GOLD bij de World Cheese Awards 2022 en de Zilveren Award bij het Concours International de Lyon in 2021.
  • Jong Belegere Fryske: BRONZE bij de World Cheese Awards 2022

Natuurinclusieve kaas

Ons kaasmes snijdt aan twee kanten. Want van kruidenrijk grasland, vol biodiversiteit, worden zowel de koeien als de weidevogels blij. De weidevogels voelen zich hier veilig om te kunnen broeden en er is genoeg voedsel om de kuikens groot te kunnen brengen. En de koe mag zo vaak als zij dit wil naar buiten om haar buikje rond te eten van dit gevarieerde verse gras, vol met klavers. Van de heerlijke en gezonde* melk die onze koeien hier van geven, maken wij de lekkerste kaas.

 *Zie nieuwsbericht ‘kruidengras-etende koe geeft melk met gezonde stoffen’.

En dit proef je terug in onze smaakvolle romige kaas.

Leeftijden

Jong Belegere

Jong Belegere Fryske is een krachtige kaas, vol en romig van smaak. Gemaakt van de volle melk van koeien die meer dan 180 dagen buiten staan en veel gras eten.  De kaas is 50+, vegetarisch gestremd en 8 tot 10 weken gerijpt.

Belegere

Belegere Fryske is een krachtige kaas, vol en romig van smaak. Gemaakt van de volle melk van koeien die meer dan 180 dagen buiten staan en veel gras eten. De kaas is 50+, vegetarisch gestremd en een half jaar gerijpt.

Âlde

Kenmerken voor de Âlde Fryske is de pittige, volle smaak en mooie kristalvorming. Gemaakt van de volle melk van koeien die meer dan 180 dagen buiten staan en veel gras eten. De kaas heeft minimaal een jaar grijpt en is goed snijdbaar. De kaas is 50+, vegetarisch gestremd en een jaar gerijpt.

Stokâlde

De stokâlde Fryske, de naam zegt het al, is behoorlijk op leeftijd. Je herkent deze oude baas aan z’n krachtige smaak en flinke kristalvorming. Gemaakt van de volle melk van koeien die meer dan 180 dagen buiten staan en veel gras eten. Na rijping van anderhalf tot twee jaar is deze kaas nog steeds romig en redelijk goed snijdbaar. De kaas is 50+ en vegetarisch gestremd.