Stokâlde Fryske

  • Oud 50+
  • 1,5 tot 2 jaar gerijpt
  • Pittig oud
  • Vegetarisch

De Stokâlde Fryske, is ontzettend oud én lekker. Je herkent deze oude baas aan z’n donkerpaarse jas, krachtige smaak en flinke kristalvorming. Na rijping van anderhalf tot twee jaar is deze kaas nog steeds romig en verrassend goed snijdbaar.  

 

Stokâlde Fryske won SUPER GOLD bij de World Cheese Awards 2019 en de Gouden Award bij het Concours International de Lyon in 2021.  

Âlde Fryske

  • Oud 50+
  • 1 jaar gerijpt
  • Krachtig oud
  • Vegetarisch

Kenmerkend voor de Âlde Fryske is de pittige, volle smaak en mooie kristalvorming. De kaas heeft minimaal een jaar gerijpt en is goed snijdbaar. Door de volle melk is de kaas nog steeds romig én dat maakt ‘m extra lekker. Dat vinden wij niet alleen, de kaas heeft BRONZE gewonnen bij de World Cheese Awards 2019 in Italië.  

Belegere Fryske

  • Extra belegen 50+
  • 20-24 weken gerijpt
  • Romig belegen
  • Vegetarisch

Belegere Fryske is een krachtige kaas, vol en romig van smaak. Gemaakt van de volle melk van koeien die minstens de helft van het jaar buiten staan en veel gras eten. Dit is hoe extra belegen kaas hoort te smaken.  


Belegere Fryske heeft in 2021 de zilveren award gewonnen bij het Concours International de Lyon 

Jonge Belegere Fryske

  • Jong belegen 50+
  • 8-10 weken gerijpt
  • Jong & romig
  • Vegetarisch

Jong Belegere Fryske is een frisse, romige kaas met een zachte en unieke (na)smaak. Anders dan veel fabriekskazen in de supermarkt, heeft onze jong belegen Fryske wél smaak. Dat komt natuurlijk omdat onze koeien meer gras eten, meer buiten lopen in gezonder grasland en daardoor betere melk geven.