(H)eerlijke Friese producten nog gemakkelijker in huis krijgen? Bestel bij ons een Frysk borrelpakket! De kaas, worst en bier zijn stuk voor stuk mooie producten van hoge kwaliteit. En bovendien eerlijk en duurzaam geproduceerd, producten ‘om grutsk op te zijn’!

Teruglopende verkopen zijn aanleiding voor het Frysk borrelpakket. Er is voorlopig geen Friese Streekmarkt, weinig tot geen afzet bij de horeca… Er zijn wel extra verkopen bij winkels, maar door webbestellingen en thuisbrengservice heeft dit nog weinig effect voor lokale producten. Tijd om de handen ineen te slaan en er samen werk van te maken. Kopen voor jou betekent twee vliegen in één klap: je helpt Friese producenten en je gaat genieten van topkwaliteit kaas, worst en bier.

Landelijk zijn we aangesloten bij #SupportyourlocalsNL, een landelijke campagne die heel Nederland oproept om lokale producten in de armen te sluiten. Ook jullie kunnen helpen!

Hoe werkt het? Heel simpel!

  1. Bestel in onze webshop jouw pakket(ten)
  2. Verzendingen doen we elke maandag en donderdag om 14.00

De pakketten worden bezorgd door een pakketbezorger (DHL of PostNL) of in een deel van Friesland door onszelf. Alle artikelen zijn vacuüm verpakt en daarmee 30-60 dagen houdbaar.

Wil je voor een ander bestellen? Ook dat kan heel eenvoudig. Koop een box en geef een ander leveradres door. Wil je voor medewerkers, relaties of collega’s meer dan 10 stuks bestellen, neem dan even contact op via vraag@defryske.frl of 06-22824504. We kijken dan of we iets kunnen ‘regelen’.

Gekoelde verzending
Wordt er warm weer voorspeld? Dan zorgen we voor een gekoelde verzending. De duurzame coolpacks van Recycold kun je hergebruiken of recyclen!

Leverbaar in heel Nederland + België en Duitsland
We leveren in heel Nederland! Woon je in België of Duitsland (of wil je het daar iemand cadeau doen), ook dan is levering geen probleem. Wel kan het dan mogelijk iets langer duren.

We hebben twee pakketten ontwikkeld:

Grut borrelpakket 

In dit grote borrelpakket vind je een selectie van de lekkerste producten. Maar liefst drie leeftijden Fryske (StokâldeÂlde en Belegere), en een heerlijke schapenkaas met kruiden. Heerlijk om te combineren met vlees van Friese bodem, zoals Sweachster Angus Fuet en Fries gerookt spek. Maak de borrel compleet met 3 soorten speciaalbier van Kâld Kletske. 

Worst-kaas pakket 

Voor de kleinere borrelaars onder ons hebben we het worst-kaas pakket ontwikkeld. In dit pakket vind je een (h)eerlijke Sweachster Angus Fuet en bevat dit pakket maar liefst drie leeftijden Fryske (StokâldeÂlde en Belegere).

Tip: bestel een extra stuk kaas om geen verzendkosten te betalen (gratis bezorging vanaf €30). 

Klik hieronder op de afbeelding van het pakket voor een uitgebreidere omschrijving of bestel direct. 

Leveranciers

De Fryske kaas

Catharinus Wierda is 3 jaar terug begonnen als duurzame ondernemer van De Fryske kaas. De volle melk van 5 Friese boeren uit Aldegea SWF, Gaastmeer en Koudum wordt gebruikt om een heerlijke 50+ kaas van te maken, vrij van kleurstoffen en geschikt voor vegetariërs. De boeren werken op ‘natuurinclusieve’ wijze, met veel zorg voor weidevogels en kruidenrijk grasland. Zo draagt De Fryske bij aan meer biodiversiteit in Fryslân. De kwaliteit is inmiddels beloond met twee prijzen – de super gold en bronze voor de Stokâlde en Âlde – bij de World Cheese Awards in 2019.

 

Schapenkaas van Tusken Bosk en Mar

Siebrand en Mieke Haarsma uit Aldegea DFM melken van maart tot oktober hun 90 Friese melkschapen en maken daar op ambachtelijke wijze zowel zachte als harde schapenkazen van.  De schapen lopen in die periode dag en nacht in het weiland. Het verse gras vertaalt zich naar een heerlijke smaak van de kaas.

 

Kempenaer

Jaap Frerichs houdt varkens onder het motto; “zij een goed leven, wij een lekkere bout”. Alle varkens kunnen dag en nacht, zomer en winter, naar buiten. Ze krijgen steeds een vers weiland en halen daar een deel van hun voedsel. Daarnaast krijgen ze aardappelen, wei en andere restproducten uit de voedselketen. De varkens leven in een grote groep, zodat er veel rust is. Jaap voert absoluut geen soja. Dat is volgens hem slecht voor de wereld en slecht voor de smaak. Henk Spijkerman maakt van het vlees van de Kempenaer de meest lekkere hammen en worsten. Voor de Kempenaer is kwaliteit en dierenwelzijn belangrijker dan kilo’s.

Sweachster Aengus

Focko Zwanenburg weidt zijn Sweachster Angus koeien in het beekdal van het Alddjip, een gebied zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Het Schotse ras gedijt goed op de natuurgrond. Het volledige grasrantsoen zorgt ervoor dat het vlees rijker is aan omega’s 3 en 6. Door het vlees langer te laten rusten, krijgt het de smaak die het nature in zich heeft. Zo proef je de natuur in vlees. De herkomst van het vlees is te traceren tot op het individuele dier. Kwaliteit van leven, kwaliteit van vlees, het één weerspiegelt zich in het ander.

Kâld Kletske

Bierbrouwerij Dockum is opgericht als eerbetoon aan de voormalige brouwer en oprichter Sytze Hoogstins van het Kâld Kletske. Het bier is karakteristiek, maar vooral toegankelijk van smaak. Dit mooie merk van de Dockumer Bierbrouwerij heeft verschillende heerlijke smaken, zoals Jiertiid, Blûn en Trijedûbel. Achter het huisgebrouwen bier schuilt een bijzonder verhaal en dat proef je direct.