Wordt de grutto het slachtoffer van klimaatvriendelijke zuivel?
Het eerste kievitsei is gevonden en ook de eerste grutto’s zijn al […]
Op 25 maart 2024 organiseert de Fryske een inspiratiebijeenkomst over klimaat en […]
Het eerste kievitsei is gevonden en ook de eerste grutto’s zijn al […]
Toen ik de afgelopen maand door het Friese platteland reed, werd ik […]
Binnen twee dagen na de livegang van onze sharefunding is het doelbedrag […]
Een trekvogelspecialist en een kaasmaker hebben op het eerste gezicht weinig met […]
Kaasmaker de Fryske en Vogelbescherming Nederland gaan samenwerken om meer vogelvriendelijke zuivel […]
We hebben het bij de Fryske nogal vaak over biodiversiteit. Maar wat is biodiversiteit eigenlijk? Als je dat niet precies weet, ben je niet de enige.
05 januari 2023 – Met onze prijswinnende Âlde Fryske was Catharinus op woensdag 4 januari in de uitzending van Omrop Fryslân, in het programma ‘Foarutsjen mei Reitse’.
19 december 2022 – We pretenderen in Nederland zo ongeveer de beste zuivelmakers van de wereld te zijn. De ‘grondstof melk’ is ‘wit’ en duurzaamheid was niet belangrijk.
1 december 2022 – Bij de derde editie van het Concours International de Lyon voor kaas en zuivelproducten is De Fryske opnieuw in de prijzen gevallen.
3 november 2022 – Onze Âlde Fryske is bij de gerenommeerde World Cheese Awards in Wales bekroond met Super Gold. Ook onze andere leeftijden kregen een certificaat.
27 oktober 2022- Sinds kort prijkt het Beter Leven keurmerk ook op de kaas. Marijke de Jong, van de Dierenbescherming, en Catharinus Wierda, oprichter van kaasmerk De Fryske met het Beter Leven keurmerk, praten over weilanden vol weidevogels, meer ruimte voor koeien en eerlijke prijzen voor de boer.
25 oktober 2022 – Het bekende Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming wordt sinds kort ook aan zuivel toegekend. De kaas van het weidevogelvriendelijke merk De Fryske is de eerste A-merk-kaas die dit keurmerk mag dragen.
15 augustus 2022 – We zitten niet stil bij De Fryske. Simone en Thijs zijn hard bezig geweest om alles op papier in orde te brengen. En met resultaat: De Fryske is nu gecertificeerd als IFS Broker!
24 juni 2022 – Terug naar de tekentafel met het huidige stikstofbeleid. Terug naar realisme in doelen en tijd.
Met veel meer focus én middelen op robuuste en natuur-inclusieve ontwikkeling van de melkveehouderij in Nederland.
10 mei 2022 – Praten, praten en praten, terwijl het landschap steeds stiller wordt en boeren last hebben van een steeds slechtere reputatie.
30 maart 2022 – Afgelopen week begon ons mooiste seizoen. De lente. We gaan weer naar buiten, zuigen de longen vol met verse lucht en genieten van de zon. De stadsmens zoekt de terrassen op. De buitenmens wandelt en fietst door bos en wei. Heerlijk. Toch?
29 maart 2021 – Fryslân DOK ging op onderzoek uit naar de kwaliteit van melk
30 november 2020 – Om autonoom en zelfstandig te kunnen groeien, heeft De Fryske een crowdfunding opgezet. Dit geld investeren we in de aanleg van onze eigen kaasvoorraad, zodat de afzet verder kan worden vergroot.
22 oktober 2022 – De Fryske kaas is een merk met een natuurinclusieve missie. Catharinus Wierda bedacht de Fryske met het idee om het Friese landschap, de natuur en de dieren samen te brengen in een duurzaam verantwoorde kaas.
16 september 2020 – De Fryske kaas is erg lekker, met lokale melk geproduceerd en ook nog een kaas met een natuurinclusieve missie: zuivel maken en ruimte bieden aan weidevogels en biodiversiteit voor een ‘levend’ Fries landschap.
6 oktober 2022 – Een nieuwe kaas die bijdraagt aan de vogelstand. Maar dat is niet het sterkste argument van De Fryske: veel belangrijker is de romigheid door het gebruik van niet-afgeroomde melk. Waardoor zelfs de ‘stokoude’ kaas nog heerlijk romig smaakt. Met Super Gold bekroond op de World Cheese Awards.
Op zondag 13 september besteedde het NPO Radio 1 programma ‘Vroege Vogels’ […]
In Gaastmeer is vrijdagmiddag een tweejarig onderzoek van start gegaan naar de relatie tussen natuurinclusief boeren en de kwaliteit van de melk. Uit vooronderzoek is gebleken dat de melk gezondere vetten kan bevatten als de boer op die wijze te werk gaat. De kaas van die melk smaakt dan beter.
Stokâlde Fryske wint SUPER GOLD bij World Cheese Awards