Hou die eitjes maar, wij hebben iets beters

Maak je paastafel compleet met de lekkerste kaas vóór de wereld

Eieren zoeken is leuk. Maar weet je wat leuker is? De perfecte paasbrunch met kaas die goed smaakt én goed doet. Onze kazen smaken niet alleen megalekker, maar zitten ook bomvol karakter en ambacht. Gemaakt met liefde voor de natuur, voor koeien, voor de boer, en voor jou.

Hoe vaak hoor jij nog vogels zingen?

Stel je voor: kruidenrijk gras, fladderende vlinders, zingende grutto’s en koeien die gewoon hun natuurlijke gedrag mogen vertonen. Klinkt idyllisch? Snappen we. Want de meeste weilanden in Nederland zijn veranderd in monotone grasvlaktes. De bodem is uitgeput, de biodiversiteit is verdwenen, en de zuivelindustrie draait op efficiëntie in plaats van aandacht.

Zo pakken wij het aan

Ons verhaal begint niet bij onze kaas. En ons succes is niet te meten aan hoe leeg het kaasschap is. Ons verhaal begint bij de bodem. En wij meten ons succes aan het leven in en op die bodem. Dáár begint de magie. Bij de Fryske kiezen we voor regeneratieve landbouw. Een hele mond vol, maar eigenlijk is het hartstikke simpel: wij putten onze landerijen niet uit, maar voegen juist waarde toe. Een gezonde bodem is ons begin- en eindpunt. 

Hoe dat precies in zijn werk gaat? Wij laten minstens 20% van ons grasland met rust. Hierdoor ontstaat er als vanzelf lekker rommelig, biodivers en kruidenrijk gras waar het volop lééft! Onze koeien krijgen alle ruimte om hun natuurlijke gedrag te vertonen en lopen extra lang buiten. Wij kennen onze boeren en schuiven regelmatig bij hen aan voor een bakkie. Zij maaien zo laat mogelijk, ploegen het land niet en gebruiken geen pesticiden. Precies zoals onze voorouders deden. Kortom: wij zijn heel modern door ouderwets te blijven.

Paasproefpakket

€ 23,95

Wat zit er in het paasproefpakket?

De beste kaas voor Pasen

Onze koeien grazen op kruidenrijke weilanden en krijgen ook in de winter graskuil. Wij geloven dat we hierdoor betere melk krijgen. En dus lekkerdere kaas. Bovendien gebruiken we volle melk. Dit zorgt voor een romige, volle smaak. Daarnaast geven we onze kaas rust. We gebruiken geen tovermiddelen om de kaas chemisch te verouderen. Het resultaat? Prijswinnende kazen. Onze kazen vielen de afgelopen jaren namelijk meer dan eens in de prijzen bij de World Cheese Awards.

Kortom: perfect voor tijdens de paasbrunch, paasborrel of als toetje na het paasdiner.