Pittig en vol van smaak, met subtiele kristallen die zorgen voor een extra bite. Nog steeds romig en perfect snijdbaar na een jaar.
Onze Âlde Fryske is een kaas met karakter: pittig, vol en heerlijk romig, met precies die fijne kristalvorming die zorgt voor een extra bite. Deze oude kaas rijpt minimaal een jaar en blijft toch goed snijdbaar dankzij de volle melk. Een smaak die indruk maakt, en niet alleen bij ons! In 2022 won de Âlde Fryske SUPER GOLD bij de World Cheese Awards en werd daarmee derde van alle kazen ter wereld.
Onze kazen zijn een ode aan vakmanschap, natuur en traditie. We maken kaas van gelukkige koeien die meer dan de helft van het jaar buiten grazen en in de wintermaanden grasvoer krijgen. Dit geeft de melk een extra rijke, unieke smaak. Doordat we deze melk niet afromen, blijft zelfs onze oudste kaas supersmeuïg en romig. We laten kleurstoffen, E-nummers en conserveringsmiddelen achterwege, en gebruiken in plaats van enzymen uit de lebmaag van kalfjes diervriendelijk, vegetarisch stremsel van micro-organismen. Tot slot geven we onze kazen de tijd. Geen chemische trucs om ze snel te laten rijpen, maar rust en geduld. Zo maken we kaas zoals kaas hóórt te smaken.
Voedingswaarden per 100 g:
Energie | 1.847 kJ / 446 Kcal |
Vetten | 37,28 g |
|
25,35 g |
|
10,90 g |
|
1,03 g |
Koolhydraten | 0,00 g |
|
0,00 g |
Vezels | 0,00 g |
Eiwitten | 26,77 g |
Zout | 2,08 g |
Gepasteuriseerde koemelk, zout, zuursel, microbieel stremsel.
We hebben haast. Ontiegelijk veel haast. Niet met onze kazen – die krijgen alle tijd om te rijpen – maar met het veranderen van de zuivelwereld. Want die is waanzinnig. En eindig. Die golf van verandering maken we niet alleen; daar hebben we jouw hulp keihard bij nodig.
Het lijkt erop dat je nog geen keuze hebt gemaakt.